Problemele unui loc de muncă…

loc de munca foarte greu...
Publicul din România a auzit de dependența de muncă, de problemele pe care ți le poate induce un job foarte stresant abia în ultimii ani. Explicația este mai simplă decât pare la prima vedere și după părerea mea ar consta din două componente.

Locurile de muncă sunt stresante pentru cei din România în primul rând prin prisma faptului că sunt în general prost plătite, iar acest lucru îi face pe oameni să plece „dincolo”, cred că acesta ar fi marea noastră problemă (alături de cea a politicienilor!). Apoi, implicațiile psihice generate de dependența de muncă, așa cum o denumesc anumiți cercetători, au apărut abia în ultimii ani. Posibil și din cauza supertehnologizării și „supercorporatismului” actual…
Studiile arată că munca ste măsură este dăunătoare și creează probleme psihice, deși astea le-ar putea spune oricine și fără să facă vreo cercetare….

CITIȚI ARTICOLUL „Dependența de muncă și tulburările psihice”

publicat în Revista Cariere

Stai târziu în noapte să termini e-mailuri „importante”? Lucrezi de acasă în weekenduri? Poate vrei să-ți reanalizezi motivul pentru care muncești atât de mult, pentru că, potrivit cercetătorilor norvegieni, dependenții de muncă au de cele mai multe ori o serie de tulburări psihice.

Un studiu condus de Universitatea Bergen a examinat 16,426 de adulți din câmpul muncii și a descoperit o asociere între dependența de muncă și problemele psihice.

Mai exact au descoperit că:

  • 32,7% din dependenții de muncă au ADHD
  • 33,8% au avut anxietate
  • 25,6% au avut OCD
  • 8,9% au avut depresie

Sunt o mulțime de probleme, dar o treime din toți dependenții de muncă suferă de ADHD și anxietate.  „Dependenții de muncă au obținut punctaje mai mari decât nondependenții, la toate simptomele psihice,” a spus Cecilie Schou Andreassen, cercetător și specialist în psihologie clinică.

Content retrieved from: Dependența de muncă și tulburările psihice