Povestea unui hotel din Timișoara

hotel continental timisoara

Unul dintre ultimii „clasici” ai presei din Timișoara (mă refer la ziarul Renașterea Bănățeană) a publicat un articol despre un moment din istoria unuia dintre cele mai cunoscute hoteluri din oraș. Este un material care iese oarecum din tipicul de multe ori cenușiu al publicației și care se poate citi cu destulă plăcere…

Mărturisesc că e un articol care surprinde oarecum, dar numai la prima vedere. Dacă informațiile din el sunt corecte înseamnă că acestea redau un crâmpei din lupta care s-a dat în România pentru privatizarea celor mai bune găinușe cu ouă de aur…

Afacerile din turism sunt, după părerea mea, cam toate un soi de luptă politică, de multe ori murdară și de fiecare dată întortocheată. O afacere cu un hotel de talia Continentalului din Timișoara nu putea să nu trezească ambiții, vise și mici războaie…

Citește articolul din RENAȘTEREA BĂNĂȚEANĂ…

Familia Urcan, succesul şi prăbuşirea. De la maşini de lux, fiul fostului mare şef al Hotelului Continental a ajuns să care pizza

Cornel Urcan a fost una dintre persoanele cele mai cunoscute ale Timişoarei. În anii 1990, dar şi înainte de Revoluţie, numele său a fost asociat cu cel al Hotelului Continental, care a însemnat totul pentru el.

O spune chiar şi fiul său, Tinel Urcan: „Hotelul a fost copilul lui”. De fapt, la un moment dat, chiar numele complexului devenise „Continental-Cornel”, semn al legăturii indestructibile care se crease în timp. În final, tocmai această adevărată obsesie avea să-i fie fatală fostului om de afaceri, un personaj pentru care trecerea de la succes la eşec total a fost dintre cele mai abrupte care s-au văzut vreodată.

Content retrieved from: http://renasterea.ro/familia-urcan-succesul-si-prabusirea-de-la-masini-de-lux-fiul-fostului-mare-sef-al-hotelului-continental-ajuns-sa-care-pizza/.